Triciklivásárlás előtt állók, figyeljetek! Mutatjuk a tudnivalókat

Triciklivásárlás előtt állók, figyeljetek! Mutatjuk a tudnivalókat
Triciklit szeretnél, de még nem döntöttél?
Elvesztél a sok termékleírás között?
Segítünk neked!
A legfontosabb kérdés:
Milyen korú gyermeknek vásárolod?
A babakocsiban már nem szívesen marad nyugton a gyerek, folyton kiszállna? A háromkerekű vásárlása előnyös megoldás lehet, de nem árt azért odafigyelni néhány részletre.
Mindig válassz a korának megfelelő triciklit!

Kisebb babának is találsz, hiszen van olyan triciklink, amit már 6-10 hónapos kortól ajánlunk, így akár babakocsi helyett is használhatod.

1,5 éves kor alatti babának olyat válassz, aminek magas háttámlája van, hogy stabilan tartsa a gerincét! Lehetőleg legyen lábtartója, hogy a még tekerni nem tudó baba kényelmesen pihentethesse a lábát. Ezek a lábtartók később leszerelhetők, így nem akadályozzák a gyermeket a tekerésben.

1 éves kor alatt kiesésvédővel felszerelt triciklit válassz! Nagyobb gyermek esetében elégséges, ha a tricikli biztonsági övvel rendelkezik. A biztonsági öv nemcsak az esetleges kieséstől védi a gyereket, hanem például meggátolja abban, hogy séta közben kiugorjon a tricikliből, és kiszaladjon az úttestre.

Válassz nagyobb vázszerkezettel rendelkező triciklit, hogy akár 4 éves korig is használni tudja!

Nem árt, ha tudod, hogy létezik már olyan tricikli is, ami futóbringává alakítható.

Mikor válaszd az egyszerűbb, tolókaros tricikliket?

Az egyszerűbb triciklik nem rendelkeznek a babakorban hasznos kiegészítőkkel (pl. kiesésvédő, dönthető háttámla), de kivétel nélkül megfelelnek annak az igénynek, hogy a gyermek megtanuljon tekerni. Eleinte segíthetünk neki a tolókar segítségével, de idővel ezt is leszerelhetjük.

A védelmi szempontokat szem előtt tartva, minden tricikli rendelkezik biztonsági övvel. A legtöbb esetben hiányzik a lábtartó, de ez kompenzálható a pedálforgás kiiktatásával. Így séta közben a pedálon pihenhetnek a pici lábai anélkül, hogy a pedál forogna.

Milyen terepen tervezitek használni?

Erdei, hepehupás, földes úton?

Akkor legjobb, ha masszív vázú triciklit választasz!

Ha fontos számodra, hogy a járgányt precízen irányítani lehessen, feltétlenül bolygókerekes megoldás mellett dönts, és kerüld a tolókarral kormányozható modelleket! Utóbbiakban ugyanis egy vezető szál fut a szülőkartól az első kerékig, ami idővel megnyúlhat, így megnehezíti a közlekedést.

A tricikli alá helyezett, 360 fokban elforgó bolygókerekes megoldás a segítségedre lesz az egyenetlen terepen való manőverezésben, és az imént leírt hibalehetőséget is elkerülheted.

A belvárosi aszfalton, vagy térköves úton másokat kerülgetve?


Ez esetben tolókarral irányítható járművet ajánlunk számodra. 

Amennyiben nem ilyen típusú triciklit választanál, minden irányváltásnál kénytelen leszel a tolókar lenyomásával megemelni a járművet. Ez hosszú távon nem kedvez a hátsó felfüggesztésnek, ami meghibásodhat, vagy akár el is törhet.
Persze ez elkerülhető, ha a gyerek a kérésednek megfelelő irányba kormányozza a járgányt, de ez egy kisbaba esetében felér egy lehetetlen küldetéssel. (Ha neked sikerül, kérlek, oszd meg velünk a  receptet.:)

  • Bevásárlóközpontba is betérnétek?

Az emberekkel tömött boltokban a polcok között szlalomozni nem egyszerű feladat.


Egyértelműen csak az irányítható bolygókerekes változatot keresd!

Hogy miért? Mert a szülőkormányos triciklik helyigénye forgolódás esetén lényegesen nagyobb. Ezzel szemben a bolygókerekes járművek képesek szinte helyben is megfordulni, így szűk térben irányíthatóak.

  • A lakótelep széles, egyenletes betonjárdáján?


Bármelyik triciklit választhatod, hiszen egy tágas úton, ahol van helyetek, és a talaj egyenletes, mindegyik típusú triciklivel élmény lesz a séta. Ha zavar a műanyag kerék hangja az aszfalton, akkor érdemes gumikerekű triciklit választanod. Ez csendesen gurul, és a vizes, csúszós aszfalton stabilabb a tapadása. 

  • Utazáshoz is elvinnétek?
  • Minden tricikli tolókarja könnyedén leszerelhető, azonban a háttámlás triciklik több helyet foglalnak a csomagtartóban. Ilyenkor érdemes feltennünk a kérdést, hogy előnyösebb eleve háttámla nélküli vagy alacsony háttámlás modellt választani, esetleg maradunk a normál háttámlánál, és vállaljuk, hogy minden alkalommal leszereljük a könnyebb hordozhatóság érdekében? 

    A választás során érdemes a triciklik súlyát is figyelembe venni, hiszen a nehezebb járgányok gyakori emelgetése megterhelő lehet. Ez esetben az alumínium, könnyített vázas tricikli az ideális választás.

    Ha minden igényt kielégítő triciklire vágysz…

    A fentiek alapján már valószínűleg sikerült eldöntened, hogy melyik típust választod.

    A továbbiakban még néhány praktikus tanácsot szeretnénk megosztani veled.

    • Ha hosszú sétákat tervezel, jól jöhet egy játszópult, ami leköti a baba figyelmét menet közben.
    • Előnyös, ha a kiválasztott tricikli saját kulacstartóval rendelkezik, így ha bármelyikőtök megszomjazik, mindössze karnyújtásnyira van a vizespalack, neked pedig egy táskával kevesebbet kell cipelned.
    • Ha gyakran elalszik a baba, válaszd a dönthető háttámlás, könnyített vázas triciklit, így egy mozdulattal kényelmes alvópozícióba helyezheted őt!
    • Ha a tűző nap sem tántorít el a sétától, vagy a triciklit nyaraláshoz is szívesen magaddal vinnéd, érdemes a napellenzős modelleket választanod.
    • Ha zavar, hogy nem látod a gyereket séta közben, válaszd a megfordítható ülőkével rendelkező Feber triciklit! Így, miközben haladtok, szemben pihen veled, de bármikor menetirányba fordíthatod őt.
    • Ha mamatáskás triciklit szeretnél, mert sok mindent kell magaddal cipelned, olyan típus mellett dönts, amelynél a mamatáska lent található, nem fent a tolókaron. Utóbbi esetben a nehéz súlytól könnyen előrebillenhet a jármű, ha leszáll róla a gyerek.

    Tisztában vagyunk vele, hogy a praktikum mellett a külső jegyek is lényegesek, hiszen azt a járgányt fogjuk választani, amelynek a látványa is elvarázsol. Továbbá az sem mindegy, hogy milyen árkategóriában keresünk.

    A felső kategóriás, komplexebb triciklik akár 2-3 gyermeket is képesek kiszolgálni. További előnyük, hogy a használatot követően (akár 4–6 év) a hirdetési oldalakon még mindig jó árban eladhatóak, így nem kiselejtezett kacatokként végzik majd.

    Hozz hosszú távú, tudatos döntést!

    Az információk alapján már biztosan összeállt, hogy melyek számodra a legfontosabb szempontok. Látogass el webshopunkba, és válaszd ki az álomtriciklidet!

    Ha nem szeretnél úgy járni, hogy:

    • vásárolsz egy 30-50 ezer forintos triciklit, amelyhez kénytelen vagy külföldről alkatrészt szerezni,
    • félsz, hogy reklamációs gondodat egy külföldi ország kereskedőjével, idegen nyelven kell rendezned,
    • kockázatot jelent, hogy sikerül-e az adásvétel vagy sem,
    • tartasz lemondani az elállási jogodról,

    akkor azt ajánljuk, hogy válassz minket, mert:

    • 32 éves magyar cég vagyunk,
    • 14 éve jelen vagyunk a játékpiacon,
    • 2010 óta a spanyol INJUSA hivatalos magyarországi importőre vagyunk,
    • 2011 óta a spanyol FAMOSA (FEBER) hivatalos magyarországi importőre vagyunk.

    Ha elakadtál, vagy még mindig bizonytalan vagy, írj nekünk az info@jatekfutar.hu e-mail címre