Götz babák ápolása

Götz babák ápolása

Külső tisztítás:
Abban az esetben ha a Götz babácska bekoszolódna, szennyeződne, természetesen lehetőség és szükség is van megtisztítására. A műanyag testű babát szappanos vizes, nedves ronggyal át lehet törölgetni. A puha testű babákat egy párnahuzatba téve mosógépben, 30C fokon, kímélő programon, semleges, gyermekbarát mosószerrel is kimoshatunk. Abban az esetben ha mosógépünk szárító funkcióval is rendelkezik, figyeljünk, hogy kímélő, alacsony hőmérsékletű programot válasszunk és a baba maradjon a párnahuzatban a szárítás idején is.

Belső tisztítás:
(Aquiny babák, Cookie Care csak etethető babák esetében)
Abban az esetben ha a baba "megetetésre" került, szükség lesz belső tisztítására, ennek elhanyagolása esetén a baba belső része bepenészedhet! Ajánlatos a játékbabaának tejterméket, kása szerű ételeket nem adni, mert ez a penészesedés felgyorsulásához vezethet.
A baba belső megtisztításához használjon meleg vizet egy csepp mosogatószerrel összekeverve az etető palackban, majd "etesse meg" evvel a tiszító folyadékkal a játékbabát. Kérjük, ismételje addig, amíg a kijövő folyadék nem tartalmaz maradványokat és teljesen tiszta nem lesz. Javasoljuk, hogy a babát kb. 1,5 órát hagyja ülő helyzetben, hogy a babatestből az összes maradék folyadék biztosan és szabadon eltávozhasson.

Baba hajának tisztítása:
A Götz játékbaba haját bátran mosd meg enyhén samponos meleg vízzel! A Götz babák haja fésülhető és fonható, hajcsaavarókkal göndöríthető, formázható. A játékbabák haja szárítható csak úgy természetesen a szabad levegőn vagy hajszárító segítségével a lehető legalacsonyabb hőmérsékleten és legalább 20 cm távolságra a hajtól! Fokozottan ügyelj rá, hogy se forró hő ne érje a hajat, se 20 centinél közelebb ne kerüljön a haj a szárítóhoz, mert csak így őrizhető meg a baba frizurájának sérülésmentessége.