Homokozás felfázás nélkül

Homokozás felfázás nélkül
A HOMOK TERET ÉS ANYAGOT BIZTOSÍT A KIS KEZEK SZÁMÁRA, HOGY KREATIVITÁSUKAT KIFEJEZZÉK.
HA ENGEDJÜK ŐKET HOMOKOZNI, A GYERKŐCÖK 3 DIMEZIÓS ALAKZATBAN JÁTSZHATNAK EVVEL A PLASZTIKUS ANYAGGAL.
ÉPÍTHETNEK HOMOKVÁRAT, MAJD LEROMBOLHATJÁK, SÜTHETNEK HOMOK-SÜTIT, FORMÁZHATNAK HOMOK-BARÁTOKAT ÉS A LEHETŐSÉGEK SZÁMA TÉNYLEG FELSOROLHATATLAN, TÉNYLEG CSAK A GYERMEKEK FANTÁZIÁJA SZABHAT HATÁRT.


A telepített "beülős" homokozók azonban az éjszakai, fagy közeli hőmérsékleten még nagyon áthülnek, a homok pedig a tél folyamán magába szívta a nedvességet, ami nem könnyen szárad ki belőle. ilyenkor ha a gyermek beül a nedves közegbe, ruházata félő, hogy átázik és felfázik vagy meghül a kisgyermek. A beülős homokozókat ezért elsősorban már inkább a strandszezonnal megegyező hónapokban, azaz májustól -augusztus vége / szeptember elejéig ajánljuk csak az Apróságoknak.
A HOMOKOZÁS VISZONT VALÓBAN RENGETEG FEJLESZTŐ JÁTÉKÉLMÉNNYEL AJÁNDÉKOZZA MEG GYERMEKÜNKET, EZÉRT KÁR LEMONDANI RÓLA A TAVASZI ÉS AZ ŐSZI HÓNAPOKBAN.
Pár évvel ezelőtt a kerti játékok kínálatban elitnek számító gyártók már megjelentek olyan játszóasztalokkal, melyek a homok tárolására alkamasak, a gyerekek könnyen körbe tudják állni és telis-tele vannak szórakoztató, fejelsztő, építő játékfunkciókkal. A homokozóasztal gyártásban tett első tapasztalatok és a pozitív vásárlói visszajelzéseknek köszönhetően ma már több méretben és akár vizes-homokos verzióban vagy napernyővel is elérhetők. A homokozó asztalt a gyerekek könnyebben "körbe tudját játszani" és többen is együtt tudnak rajta alkotni. Óvodás korú gyerekek esetében óriási segítséget jelent egy ilyen játék, ami megtanítja a kicsiket együtt játszani és nem csak egymás mellett lenni. Együtt formálhatnak meg új dolgokat, hozhatnak létre új épületeket.
Még számos érvet felsorolhatunk a homokozó asztalok mellett:
Nem kell hozzá kert. Elég egy kis terasz vagy erkély, máris felállíthatjuk.
Kis helyet foglal el és éjszakára könnyen letakarható, így 100%-ban megelőzhető, hogy éjszaka kisállatok másszanak bele vagy akár egy csapadékhullás alkalmával szennyeződjön a homok.
Léteznek locsizós-vizezőssé alakítható asztalok is, így a nyári kánikulában mindkét anyaggal (homok és víz) dolgozhatnak a gyerekek úgy, hogy csak a kezükkel tevékenykednek, testüknek nem kell a vízzel és a nedves homokkal érintkezni, ruházatuk nem szívja magába a nedvességet, így a felfázások, meghülések lehetősége minimalizálható.
Ha több gyerkőc van, nincs olyan, hogy egyikük nem fér bele a homokozóba, mert a többiek elfoglalták a helyét. A homokozó asztalokat többen is körbe tudják állni, így senki sem marad ki a játékból.
Erre figyelj, ha homokozó asztalt vásárolsz!
A homokozótok bármennyire is jó minőségű, ha a homok, amit bele tesztek nem tiszta. Tüzéptelepeken, bevásárló központokban lehet kapni kifejezetten gyermek homokozókba szánt homokot. Nyilván ezek drágábbak, mint a sima építőanyagként, zsákba lapátolható építési homok de ezen nem érdemes spórolni. Fontos, hogy nagy tisztaságú anyagot válassz! Amennyiben nem garantálható, hogy a homok szennyeződés mentes, inkább ne vásárold meg, keress olyan kereskedőt, ahol kifejezetten erre a célra kapható, tiszta, szűrt homokot vásárolhatsz.

Az alábbi felsorolásban megtalálod az általunk ajánlott homokozó asztalokat. Találsz köztük egészen picikét,amit akár bölcsiseknek is adhatsz de nagy méretű, 6-8 gyereknek is körbejátszhatót is, valamint a nyári hónapok sláger locsizó asztalait is.