Melyik lábbal hajtós motort válasszam? Beszéljünk őszintén

Melyik lábbal hajtós motort válasszam? Beszéljünk őszintén

Amit a gyerek motorokról vásárlás előtt tudnod kell!

Előzd meg a baleseti sebészetet

Mielõtt belemennénk a konkrét motor választásba, engedd meg kérlek, hogy megosszunk veled egy nagyon gyakori szituációt:
A kelleténél sokkal többször kapunk olyan megkeresést, hogy motort keresnek a szülõk DE olyat, amivel nem töri magát össze a gyermek. Még mindig elképedve halljuk, hogy forgalomban vannak olyan gyermek motorok, melyek kormánya nem blokkol, azaz gyorsul vele a kisgyermek, nem figyel, egy repedés van az aszfaltban, egy kavics kerül a kerék elé . . . az akadály a guruló kereket kifordítja, a gyerek pedig átrepül a motoron.
Páff...jó esetben tapasz, kötés segít, rosszabb esetben irány a baleseti. Fájdalmas ezt hallani is, hiszen az ilyen sérülések ma már tudatos játékvásárlással teljesen megelőzhetők lennének. Gyakori esetben sérül az arca és a foga a gyereknek.

Õszintén reméljük, hogy Ti még nem jártatok így, s evvel a blogunkkal megmentettünk pár fogacskát. De menjünk tovább :)

Mire figyeljetek ha motort vásároltok!

Ha most készültök lábbal hajtós motort venni, tehát feltétlen figyeljetek oda a mérsékelt kormányozhatóságra! Azt tudnotok kell, hogy a nálunk kapható motorok mindegyike kormányozható de csak mérsékelt ívben, azaz a fenti baleset a mi motorjainkkal elképzelhetetlen! Minden motorunk az Eu-ban, az Eu elõírásai alapján készült, 100%-ban bevizsgáltak, a forgalomba hozatalhoz szükséges nemzetközi tanúsítványokkal rendelkeznek.
A MOTOR KIVÁLASZTÁSAKOR A MEGFELELÕ MÉRET MEGHATÁROZÁSA LEGYEN A LEGFONTOSABB !
A termékek leírása mellett, a méret fülecskén mindig megtaláljátok a méreteket, a leírásban pedig általában az ülés magasságot és a maximális terhelhetőséget is de õszintén megmondjuk, nem szeretjük megadni ezeket az adatokat, mert félrevezetõk lehetnek.
MIÉRT?
Mert a motorjaink nagyon széles kerekekkel rendelkeznek, bizonyára ezt a képeken is látod. Ezeknek a széles kerekeknek köszönhetõen a motorjaink megállnak a saját kerekeiken támasztás nélkül, önmagukban is. A széles kerék felett pedig egy még szélesebb karosszéria van. Ugye így már Te is megérted, hogy egy vékony 35 centis ülésmagasságú motor és egy ilyen vaskos, 35 centi ülésmagasságú motort egyszerûen nem lehet összehasonlítani!
A mi motorjaink - mivel vaskosabbak - , sokkal nagyobb terpeszt kívánnak meg a rajta ülõ gyermektõl, s feltétel ugye, hogy mikor ráül, teli talppal leérjen a lába.
Nincs lábújjhegyezés!!! Ok ?
Fontos, hogy a gyermek magától, könnyen, stabilan rá tudjon ülni és le tudjon szállni róla. Ez alap !


NÉZZÜK A GYEREK MOTOR MÉRETEKET, S TALÁLJUK MEG A NEKTEK LEGMEGFELELÕBBET !


MINI méret:
18 hónapos kortól kb. 3-4 éves korig ajánljuk.
85-96 cm magas gyerekeknek ideális.
Ezen motorok ülésmagassága nem vagy csak éppen eléri a 30 cm-t.




MIDI méret:
2 éves kortól általában 4-5 éves korig ajánljuk.
87-102 cm magas gyermekek számára ideális.
A motorok ülésmagassága kb. 34 cm körül van.



NAGY motorok:
3 éves kortól 5-6 éves korig ajánljuk.
92-113 cm magas gyermekek számára ideális.
Ülése íves, így az ülésmagasság változó, kb. 35 cm körül van de a motortest már szélesebb, hosszabb, mint a MIDI motorok esetében, így az ülés és kormány közti távolság már jelentősebb.

ÓRIÁS motorok:
4 éves kortól kb. 7 éves korig.
100-122 cm magas gyerkőcök számára ideális.
Az ülésmagasság 40 cm körül van, a motortest már kifejezetten széles és hosszú.
4 éves kor alatt egyáltalán nem ajánljuk!




Maximális terhelhetõséget nem szoktunk megadni a leírásban, kisebb motoroknál egyébként 25 kiló, nagyobbaknál 30-50 kg. Azért nem szívesen tüntetjük fel ezt a határ számot, mert ha odaírnánk, hogy egy nagyobb motor akár 50 kg-ig terhelhetõ, az félrevezetõ lenne, hiszen mondjuk egy 5. osztályos gyereknek már nyilván nem lesz jó magasságilag. Így inkább annyit szeretnénk jelezni, hogy a súly terhelhetõsége jóval a korosztályos ajánlás fölé van kalibrálva. ( A Youtube-on ha kerestek, akkor találtok egy videót, amin TV show keretében felnõtt hírességek versenyeznek sárga winner motorokkal. Poénnak nem utolsó de nem ajánljuk utánozni ;) )


MEGADJUK AZONBAN MINDEN ESETBEN AZ AJÁNLOTT KOROSZTÁLYT, AMIT SZÉPEN KÉRÜNK, HOGY VEGYETEK FIGYELEMBE !

Ha már megvan a megfelelõ méret, akkor jöhet az esztétikum, hiszen adott méreten belül motorjaink több formában, színben, sõt mesefigurákkal is elérhetõk. Válogathattok a fiús sport motorok, a lányos robogók és akár a Marvel figurás vagy Minnie egeres motorok között is.



Végül de nem utolsó sorban egy praktikus tipp: Ha gyermeked szeret fel-le szállogatni a motorról vagy kedvetek tartja motorral menni az oviba, suliba és hazafele kezedben kell cipeld a motort, akkor ajánljuk, hogy a közepes méretû Neox motort vagy az óriás méretû Winner motort válaszd, mert ez a két típusú motor, a karosszériába rejtett hordozó füllel rendelkezik, így.