Minden hivatalos versenypilóta egyszer gokartban kezdte

Minden hivatalos versenypilóta egyszer gokartban kezdte

AMIKOR A GOKARTOZÁSRÓL BESZÉLÜNK BIZTOS NEKED IS AZ ELEKTROMOS GOKARTOK JUTNAK ESZEDBE.

PEDIG A KISGYEREKEK SZÁMÁRA LÉTEZIK EGY MECHANIKUS, LÁBBAL HAJTHATÓ, A BICIKLIK MEGHAJTÁSÁHOZ HASONLÓ PEDÁLOS VÁLTOZATA.

EZEK A MECHANIKUS JÁRMŰVEK A GOKARTOZÁS MINDEN ÉLMÉNYÉT BIZTOSÍTJÁK, RÁADÁSUL AZ ERŐNLÉTET IS FEJLESZTIK.

Nézzük részletesen, milyen játékélményeket ajándékozhatunk gyermekünknek, ha a gokartozást biztosítjuk számára:

A gyermek miközben a gokartban ül, átérzi az autótest mozgását, így fejlődő agya gyakorolja, hogy a gokart autó méreteiben gondolkodjon.

Az sem baj, ha most neki koccan a járda szegélyének vagy a kerti bútornak. Ettől sem a gyerkőcnek, sem a bútoroknak semmi baja sem lesz, viszont mire nagy lesz, már magabiztosan érzi az irányítandó autótesteket.

Fejleszti a reakciókat: Jobbra kanyar, balra lejtő, előre emelkedő.

Felfele nehezebb tekerni, lefele inkább mérsékelni kell a sebességet. Ugye ismerős a napi autózásainkból?

Miért ne tanulhatná meg gyermekünk játszva, tapasztalás útján, még kicsiként a fizika alapszabályait?

Ok-okozat összefüggése - azaz mi legyen a válaszlépés?

Ott egy kő: kikerülöm.

Versenyzünk, gyorsulnunk kell, jobban kell hát tekerni.

Kiszalad elém egy kutyus: gyorsan meg kell állnom.

Versenyezzük!

Mások is vannak az utcán. No de most van alkalom a másikat megelőzni, most kell kielőzni! A lehetőségek, helyzetek felismerése, azok kihasználása, döntési helyzetek, a cselekvés gyakorlása és a versenyszellem felkorbácsolása.

Erőnlét fejlesztése:

Minden gyerkőc imád gokartozni a szabad levegőn és szeretik is maximálisan kihasználni a tekerésre szánt időt. Játék közben így folyamatosan fizikai testmozgást végeznek.

A gokartban a gyerkőc alacsonyan ül. A biciklivel ellentétben nem "lent" teker és fent kormányoz, hanem az ülés és a pedál kb. egy magasságban van. Míg a biciklizés esetében a gyermek lábának súlya is segítségére van a pedál lenyomásakor, a gokartban azonban előre irányba "toló", "taposó" mozgást kell kifejtenie ahhoz, hogy a pedál forduljon. A gokart elején találunk egy körbe forgatandó pedált. A pedál meghajtása elmozdítja a láncot, ami kb. a jármű végében, az ülés közelében lent egy fogaskereket forgat meg.

Mind a lánc, mind a fogaskerekes szerkezet teljesen el van rejtve, totális borításban van. Ennek oka egyrészt a maximális biztonság, így a gyermek ruhája, hosszabb haja, cipőfűzője stb... még véletlen sem csípődhet. be. Másrészt a szerkezet is ezáltal védve van a szennyeződések okozta esetleges meghibásodási lehetőségektől.

A gokart test fémből készül, így rendkívül strapabíró a szerkezet. Kerekei műanyagok. Sokan mondják, hogy nem szeretik, mert van egy zörgősebb hangja. Nos, valóban! Evvel nem tudunk és nem is szeretnénk vitába szállni. Amiért a gyártó mégis a műanyag kerekek mellett dönt:

A széles kerék nagyon nagy stabilitást biztosít a járműnek még akkor is, ha sikerülne a gyerkőcnek jobban felgyorsulnia vele. Pl. kanyarban begyorsulna, akkor sem kell félni, a nehéz fém gokart test és a nagyon széles kerekek feküdni fognak az úton, így a borulás kizárt. Ha ezek a széles kerekek gumiból volnának és erre kerülne a fém autó test, nagyon tapadna a jármű és egy 2 éves kisgyereknek nagyon nagy erőt kellene a lábával kifejtenie, hogy megmozduljon az a gokart. Mi viszont élményt szeretnénk ajándékozni, nem csalódást és elcsüggedést. Így valóban zörög picit, de hasít és könnyű hajtani. Szerintünk ez egy win-win kompromisszum a műanyag kerék témában.

Kopás minimalizálás: A gumikerekek, ha nem teljesen tömörek, akkor felfújást igényelnek, ami magában hordja annak a lehetőségét, hogy akárhol nem használható. Nehogy valami elvágja, kilukassza a gumit. A gumit időnként cserélni, javítani kellene, karbantartást igényelne stb. A műanyag bírni fogja a strapát.

A szépérzékünk megkívánja azonban az esztétikumot is, ezért a fém gokart testek műanyag borítást, designt, arculatot, sőt személyiséget kaptak.

A te gyermeked személyiségéhez melyik lenne a megfelelő?

Sportos és gyors. Sárga: Mint az égből nyílegyenesen cikázó villámok

Kedves és szerethető: Mint Lightning McQueen (Villám McQueen) a Verdák című Disney rajzfilmben. Nem csak színe, teljes design-ja követi a rajzfilm főhős karakterét.

Komoly és megfontolt: Mercedes Benz, a patináns, klasszikus márka stílusát követőknek, a vérbeli versenyzőknek és stratégáknak

A Játékfutáron elérhető gokartokat Európából, Spanyolországból egyenesen a játékgyár gyártósoráról hozzuk el a magyar gyerekeknek. A go-kartokat családi használatra ajánljuk, és mint minden játékunk, természetesen bevizsgálással rendelkeznek.

Minden go-kartot 1 éves garanciával rendelhetsz meg tőlünk. Ha a garancia idő után történne valami a járművel, bátran kereshetsz bennünket, hiszen napi kapcsolatban vagyunk a gyárral, későbbi alkatrész beszerzésekben is tudunk segíteni Neked.

 

Válasszd ki a kedvenc gokartot, rendeld meg és kezdődjön az élmény!