Tricikli vásárlás előtt állók figyeljetek! Segítünk választani

Tricikli vásárlás előtt állók figyeljetek! Segítünk választani

TRICIKLIT SZERETNÉL DE MÉG NEM DÖNTÖTTÉL?

ELVESZTÉL A SOK TERMÉKLEÍRÁSÁBAN?

SEGÍTÜNK NEKED!

 

MILYEN KORÚ GYERMEKNEK SZERETNÉD?

A babakocsiban már nem szívesen marad meg a gyermek, folyton kiszállna? Láttál másoknál tolókaros triciklit de az elbóbiskoló gyermeknek lebukott a fejecskéje? Jó eséllyel újra visszatérhetnek a nyugalmas séták. Ezekre figyelj a választáskor:

Válassz korának megfelelő tricklit!

Pici babának is már találsz, hiszen van olyan triciklink, amit akár már 6-10 hónapos kortól ajánlunk, így akár babakocsi helyett is használhatod.

1,5 éves kor alatti babának olyat válassz, aminek magas háttámlája van, hogy stabilan tartsa a gerincét.

Lehetőleg legyen lábtartója, hogy a még tekerni nem tudó baba kényelmesen pihentethesse a lábát. Ezek a lábtartók később leszerelhetők, így nem akadályozza a gyermeket a tekerésben.

1 éves kor alatti babának kiesésvédővel szerelt triciklit válassz, nagyobb gyermek esetében elégséges, ha biztonsági övvel rendelkezik a tricikli. A biztonsági öv nem csak attól védi a gyermeket, hogy esetlegesen kiessen a tricikliből, hanem pl. úttest közelében való sétánál meggátolja, hogy a gyermek esetleg kiugorjon a tricikliből és kiszaladjon az útra.

Válassz nagyobb vázszerkezettel rendelkező tricikli, hogy akár 4 éves korig is használni tudjátok.

Sőt! Létezik már olyan tricikli is, ami akár futóbringává is alakítható.

Mikor válaszd az egyszerűbb tolókaros tricikliket?

Az egyszerűbb triciklik már nem rendelkeznek a babakorban hasznos kiegészítőkkel (kiesésvédő, dönthető háttámla, nem kormányozható a tolókarral, stb…) azonban tökéletesen megfelelnek annak az igényeteknek, hogy a gyermek megtanuljon tekerni, mozogjon. Eleinte segíthetünk neki a tolókar segítségével, majd később azt is leszerelhetjük. A biztonságotokat szem elõtt tartva minden tricikli rendelkezik biztonsági övvel, s a legtöbbjüknek lábtartója ugyan már nincs de a pedálforgás kiiktatható, így séta közben ha tolod a triciklit, a pedálon pihenhetnek a pici lábak anélkül, hogy a pedál forogna.

MILYEN TEREPEN SZERETNÉTEK TRICIKLIZNI?

Erdei, hepe-hupás, göröngyös földes úton?

Masszív vázú triciklit válassz!

Ha fontos Neked az, hogy a szülőkarral ne csak tolni, hanem irányítani is lehessen, akkor feltétlenül olyan mellett dönts, ami alatt bolygó kerék van és nem pedig a tolókarral kormányozható. A tolókarral kormányozható triciklikben egy vezető szál fut a szülőkartól az első kerékig. Ha egyenetlen talajon mentek vagy a gyerek balra kormányoz, te pedig jobbra, akkor a vezetőszál megnyúlhat, és a kormánynak egy idő után „játéka” lesz, ami a pontos irányítást igénylő helyeken megnehezíti a későbbiekben a manőverezést. A tricikli alá helyezett, 360 fokban elforgó bolygó kerekes megoldás a segítségedre lesz a manőverezésben, arra megy a tricikli, – a bevásárló kocsikhoz hasonlatosan - amerre tolod. A bolygó kerekes változatoknál a fentiekben leírt hibalehetőséget kerülheted el.  

A belvárosban, aszfalton vagy térköves úton az embereket, jármûveket, hirdetõoszlopokat kerülgetve?

A tolókarral irányítható jármûvet ajánlunk számodra, feltétlenül a szülõkormányos tricikliket vagy a tricikli alá helyezett bolygókerekes járgányok mellett dönts. Amennyiben nem tolókarral irányítható triciklit választanál, minden manõverezéskor kénytelen leszel a tolókar lenyomásával a tricikli elejét felemelve irányt váltani, ami hosszú távon nem tesz majd jót a tolókar-tricikli hátsó rész heggesztéseknek, meghibásodhatnak, eltörhetnek, hiszen ilyenkor a teljes súlyt a tolókarral helyezed.

Persze megoldás lehet, hogy a gyermek elõl majd kormányozza a triciklit arra, amerre Te kéred, hogy kormányozzon. ( Ha ez sikerül, velünk is oszd meg kérlek a titkot, hogy mivel érted el !? :D )

Bevásárló központba is betérnétek? Polcok között, emberekkel tömött sorok között tervezel szlalomozni?

Egyértelmûen csak az irányítható a bolygó kerekes változatot válaszd, mert a szülõkormányos triciklik fordulási helye nagyobb, míg a bolygókerekes képes szinte helyben is megfordulni, így szûk helyeken tökéletesen manõverezel majd vele.

Lakótelepen széles, egyenletes beton járdán?

Bármelyik triciklit is választod, egy kényelmes, széles úton, ahol van helyetek, ahol a talaj egyenletes, mindegyik triciklivel élmény lesz a séta. Ha zavar a mûanyag kerék hangja az aszfalton, akkor esetleg érdemes gumi kerekû (futózású)  triciklit választanod, ezek csendesen gurulnak és a vizes, csúszós aszfalton stabilabban tapadnak. A gumi kerék nem azt jelenti, hogy egy nehéz tömör gumi van a tegelyre szerelve, hanem mûanyag keréken gumi réteg van. Nem felfújható, hanem vékony, tömör réteg.

 

UTAZÁSRA IS VINNÉTEK?

SOKSZOR VISZED KOCSIBAN, CSOMAGTARTÓBAN UTAZÁSHOZ, NAGYSZÜLÕKHÖZ STB?

Mindegyik tricikli tolókarja leszerelhetõ, szinte egy mozdulattal, azonban a háttámlás tricikik (amennyiben a háttámla még rajta van)  nagyobb helyet foglalhat el a kocsi csomagtartójában. Gondold át, hogy ilyenkor pár mozdulattal leszereled inkább a háttámlát vagy érdemes eleve háttámla nélküli vagy alacsony háttámlás modellt választani.

Érdemes egy pillantást vetned a triciklik súlyára is, ha napi szinten emelgeted a kocsiba, akkor érdemesebb egy aluminim, könnyített vázas triciklit választanod.

 

MINDEN IGÉNYT KIELÉGÍTÕ TRICIKLIRE VÁGYSZ?

 

Fentiek alapján már valószínûleg sikerült döntenetek, alábbiakban még néhány praktikus apróságot szeretnénk megosztani veletek:

 

Hosszú sétákat terveztek?

Ha igen, akkor praktikus lehet egy játszópult, amivel eljátszik a baba menet közben.

A hosszabb séták folyamán megszomjaznál?

Érdemes megnézni, melyik triciklinek van saját kulacs tartója, hogy ne kelljen a kismama táskádat magaddal vinni a sétához.

Elalszik a baba út közben és otthon még a teraszon pihenhet benne?

Válaszd a dönthetõ háttámlás, könnyített vázas triciklit, így egy mozdulattal kényelmes, alvó pózba döntheted õt s a gyerek+tricikli súlyt is elbírod, ha a lépcsõn fel kell vidd a teraszra.

Nem tántorít el a tûzõ nap sem a sétától? Vagy nyaralni is viszitek a járgányt?

Válaszd a napellenzõs vagy nap&esõ ellenzõs modelleket!

Még pici a babád, zavar, hogy nem látod õt, miközben tolod az utcán?

Válaszd a megfordítható ülõkével rendelkezõ Feber triciklit, így míg tolod, szemben pihen veled a baba, de bármikor menetirányba is fordíthatod õt.

Mama táskás triciklit szeretnél? Amihez gyárilag tartozik táska?  Miket hordanál benne?

Pénztárca, telefon, esetleg enni-innivaló. Pfff…csupa nehéz dolog. Ha ilyeneket vagy kénytelen magaddal cipelni, akkor ha a gyerkõc kiszáll a triciklibõl, s a mama táska a tolókarra van felszerelve, akkor az egész tricikli kb. „hanyatt is esik”, úgyhogy ha ilyen terveid vannak, olyan mama táskás triciklit válassz, ahol a mamatáska lent van és nem fent a tolókaron.

Mennyire lendületes a kisrácom?

Van olyan tricikli, ami fékkel is rendelkezik, a legtöbbje - ha a pedálforgást kiiktatuk - önmagát állítja meg, fék nélkül, a láb egyhelyben tartásával.

A FENTI TRICIKLI ÖSSZEHASONLÍTÁST AZ ELMÚLT 14 ÉV ÉRDEKLÕDÉSEI ALAPJÁN ÁLLÍTOTTUK ÖSSZE.

TUDJUK, HOGY FONTOS DÖNTÉSI SZEMPONT AZ IS, HOGY MELYIK LESZ KÜLSŐRE A „SZERELEM”, VALAMINT AZ IS, HOGY MELYIK HÁROMKEREKŰ JÁRGÁNYT ENGEDHETITEK MEG MAGATOKNAK.

Utóbbihoz még egy info:

A drágább kategóriás, komplexebb triciklik képesek akár 2-3 gyermeket is kiszolgálni, sõt ezt követõen hirdetési portálokon még mindig jó árban eladhatók használtként. Jó eséllyel még pénzt is kapsz érte 4-6 év használat után, s nem egy lomtalaításkor kidobott hulladkékként a szemétdombon végzi majd.

 

Hozz hosszú távú, tudatos döntést!

Fenti információk alapján már biztosan a Te fejedben is összeállt, hogy milyen tricikllit szeretnél.

Látogass el az alábbi linkre, ahol az összes triciklinket megtalálod. Most már tudod, hogy mik a számodra fontos érvek, ez alapján használd bátran a világoskék hátterű keretben található tricikli tulajdonság szűrőnket, s találd meg a számodra ideális megoldást.

 

HA NEM AKARSZ TE IS ÚGY JÁRNI, HOGY

veszel egy 30-50ezer forintos triciklit, melyhez utána külföldrõl kell alkatrészt szerezni,

félsz, hogy reklamációs gondodat külföldi ország kereskedõjével, idegen nyelven kell rendezzed,

kockáztatsz, hogy sikerül az adásvétel vagy nem,

tartasz lemondani az elállási jogodról,

AKKOR AZT AJÁNLJUK, HOGY VÁLASSZ MINKET, MERT:

32 éves magyar cég vagyunk,

14 éve vagyunk a játék piacon,

2010 óta a spanyol INJUSA hivatalos magyarországi importőre vagyunk

2011 óra a spanyol FAMOSA (FEBER) hivatalos magyarországi importőre vagyunk