Kérdése van? Várjuk levelét ügyfélszolgálatunkon Kérdése van? Várjuk levelét ügyfélszolgálatunkon!
Kerti játék Gyermek jármû Lányka játék Fiús játék Babavilág Kreatív játékok
Belépés Regisztráció

Kerti játékok téliesítése

A fákon megjelenõ sárguló levelek, a kertünket ellepõ levéltakaró a nyár elmúltát, az õsz eljövetelét jelzik számunkra. Bár az idõ még kellemes, szabadtéri játékokhoz alkalmas, az alábbi tanácsok betartásával mind gyermekeink egészségét, mind kerti játékaink épségét megõrizhetjük:

 • Mindig fordítsunk figyelmet a kertben játszó gyermek ruházatára ! Õsszel az éjszakák, a hajnalok ködösek, párásak, a lecsapódott nedvesség mind a talajtakaró növényzetet, mind az avart csúszóssá teszik. A gyermek viseljen mindig olyan cipõt, melynek talpa nem csúszik !
 • Figyeljünk oda, nehogy a nedves talpú cipõvel a mászókára, csúszdára lépõ gyermek megcsússzon, leessen, megüsse magát !
 • Az idõ hûvösebbre fordulásával ruházatunk is megváltozik. Kerti játékok alkalmával ügyeljünk rá, hogy gyermekünk ne viseljen olyan ruházatot, melybõl hosszú kötelek, masnik vagy madzagok lógnak ki, kerüljük az esetleges felakadásokat, becsípõdéseket. Mindig ügyeljünk rá, hogy a gyermek cipõfûzõje be legyen kötve ! 


  Amennyiben most vásárolnak vagy helyeznek üzembe kerti játékot, a kerti játék elhelyezésekor az alábbi nagyon fontos szabályokat mindig tartsák szem elõtt:
 • A kerti játék helyének meghatározásakor körültekintõen kell eljárnunk. A játék közvetlen közelében ne legyen lépcsõ, járdaszegély, kõ vagy sziklakert, perem, fal vagy kerítés. A csúszda elhelyezésekor vegyük figyelembe, hogy a lecsúszó gyermeknek a csúszófelület végéhez képest legyen elég helye leérkezni, ne üsse be a lábát. A magasabbról induló csúszdák vagy mászókák esési magasságának figyelembevételével megfelelõ vastagságú gumiõrlemény lapok elhelyezését javasoljuk, az esetlegesen bekövetkezõ esések, ugrások okozta ütések csillapítására és a sérülések megelõzésére. A kerti játékot soha ne telepítsük tó, medence vagy kerti szökõkút közelébe.
 • Rendszeresen szorítsunk idõt a kerti játékok csavarjainak, összeszereléseinek ellenõrzésére, az alkatrészek karbantartására. Még a legkímélõbb használat mellett is elõfordulhatnak pl. meglazult csavarok, melyek sérülésekhez vezethetnek.
 • A forgalmazott kerti játékaink nagy része 4 évszakos kerti játék, tehát a téli hónapokban is a kertben tarthatók. A kint hagyott játék karbantartását azonban ne hanyagoljuk el. A ráesett hó súlya, a ráfagyott csapadék károsíthatja, deformálhatja az idomokat, ezért hóesés után a havat mindjárt seperjük le róla.
 • -5 Celsius fok alatt a mûanyag idomok merevedhetnek, ezért ilyen idõben kerüljük a játék használatát. A kerti játékokba ne töltsünk vizet, a belekerült csapadékot minden esetben távolítsuk el, ugyanis a fagyott víz szétfeszítheti a játék idomait.
 • Leghosszabb ideig természetesen úgy õrizhetjük meg kerti játékaink épségét, ha a tél közeledtével a játékot szétszerelve, megtisztítva száraz meleg helyre tesszük s a téli hónapok elteltéig így tároljuk.

  A forgalmazott kerti játékaink a CE jelzés elõírásainak megfelelõen az En 71 szabványok szerint bevizsgálva kerültek legyártásra, azonban semmilyen szabvány vagy tanúsítvány nem helyettesíti a szülõi vagy pedagógusi felügyeletet! A kerti játékok használatát ezért a Játékfutár szigorúan csak felnõtt felügyelete mellett ajánlja !

  2007.10.09

 • Cikkben előforduló termékek

  Ainsley cédrusfa kerti játszótér
  Ingyenesen szállítjuk!
  DropShipping
  Kidkraft
  262 799 Ft 237.799 Ft
  Canyon Ridge játszócenter
  Ingyenesen szállítjuk!
  DropShipping
  Kidkraft
  1 099 999 Ft 988.999 Ft
  Árnyas lugas fajátszótér hintával
  Ingyenesen szállítjuk!
  DropShipping
  Kidkraft
  447 599 Ft 402.899 Ft

  Keresés