Kérdése van? Várjuk levelét ügyfélszolgálatunkon Kérdése van? Várjuk levelét ügyfélszolgálatunkon!
Kerti játék Gyermek jármû Lányka játék Fiús játék Babavilág Kreatív játékok
Belépés Regisztráció

Pedagógus szemmel

Milyen a jó játék és mitõl az? Azért mert nekünk tetszik, azért mert azt a márkát ismerjük a reklámból? Vagy azért, mert a gyermek játszva tanul vele? Hétrõl hétre kiemelünk egy játékot, melyet ovisokkal teszteltetünk. Ezen a héten a Chicos katicát tesztelték Ovisaink. Korukat tekintve 2,5 - 4,5 éves gyerekek próbálgatták, tesztelgették a játékot, lássuk milyen eredménnyel:

A délelõtt folyamán bevitte az Óvónõ a csoportba a Chicos katica interaktív fejlesztõ játékot. A gyerekek nagy érdeklõdéssel vették körül korosztálytól függetlenül, mivel szép, színes, esztétikus, figyelem felhívó a kinézete, mindamellett, hogy nagyon sokrétû funkcióval bír. A gyermeki kreativitás rögtön megnyilvánult abban, hogy dalra fakadtak a katicát borító figurák láttán. 
Miután leemelték az alapjáról „fészkérõl” a katicát, elõbukkantak a kis mûanyag, színes állatfigurák, melyek mágnessel illeszthetõk a katica domború hátára, a megfelelõ képhez illesztve. Ezáltal fejleszthetõ a megfigyelõ képesség és a finom motorika. 4 golyó tartozik a katicához, melyeknek szín szerint kialakított helye van a fészekben. 

Ez elõsegíti a színfelismerést és az azonosítás képességének fejlesztését. A golyók bedobálhatók a katica testébe, mely hanghatással jár, így sikerélményekhez juttatja a kisebbeket. 
Az alapokon megtalálható a figurák puzzle szerû helye is, mely rendkívül alkalmas a szem-kéz koordináció fejlesztésére, formák felismerésére. 

A katica hátán egy sínen mozgó csigabiga húzogatható, mely kellemes hanghatással jár, szintén a kisebbeknek nyújtva nagy élményt.

S akkor végezetül az Óvónõi véleményezés:
"Ajánljuk kisebb gyerekek számára, akiknek még a gyakorlójáték nyújt nagy örömöt, hisz a katica kerekeken gurul, így maguk után tudják húzni. Nagyobbaknak szintén ajánljuk az elõbb felsorolt fejlesztési lehetõségek miatt.
Összefoglalva a játék igen sok készséget, képességet fejleszt, megmozgtaja a gyermeki fantáziát, s azóta is közkedvelt játéka a mindennapjainknak."

A cikk elkészítésében segítséget nyújtottak, melyért ezúton is külön köszönetünket fejezzük ki:

- Havas Orsolya intézmény vezetõnek.
- Tündinek, a csoport Óvónénijének s egyben a véleményezés készítõjének
- továbbá a Hétszínvirág magánóvoda minden kiscsoportos Ovisának,

A fotók a
Hétszínvirág Magánóvodában készültek. 
1041 Budapest, Szigeti József u. 2-4.
Tel: 379 3446 , 0630 989 1620 
www.hetszinvirag.hu 
e-mail:
info@hetszinvirag.hu

Chicos katica készségfejlesztõ, termékleírás, gyári fotók, rendelési lehetõségek itt !

Keresés