Kérdése van? Várjuk levelét ügyfélszolgálatunkon Kérdése van? Várjuk levelét ügyfélszolgálatunkon!
Kerti játék Gyermek jármû Lányka játék Fiús játék Babavilág Kreatív játékok
Belépés Regisztráció

2011 május 29 - GYERMEKNAP 2011


A Gyermeknap a világ sok országában ünnepnap. A Nemzetközi Gyermeknap (általában június 01) megünneplése Törökországból ered, s különösen népszerûvé vált a volt kommunista országokban, továbbá szintén népszerûvé vált a hasonló, az ENSZ által létesített Egyetemes Gyermeknap (Universal Children's Day) ünnepe,
melynek célja, a világ gyermekeinek kölcsönös megértése valamint a gyermekek jólétéért folytatott küzdelem. Ekkoriban, az ENSZ javaslatára az országok kormányainak javasolták, hogy jelöljék ki a saját országuk számára leginkább megfelelõ dátumot a kicsik köszöntésére. Hazánkban 1931-óta ünnepeljük a gyerekeket, akkoriban azonban „Gyermekek Hete” néven ünnepelt az ország, s egy egész héten át tartott. 1950 óta ez az ünnep már csak egyetlen napos, ez a nap május utolsó vasárnapján van. Idén a Gyermeknap május 29-re esik.

Szabadtéri játék újdonságokkal, különlegességekkel, akciókkal szeretnénk segíteni a gyermeknapi ajándékok kiválasztását. Fontos, hogy a szállítási határidõket mindig szíveskedjenek figyelembe venni, s amennyiben az utolsó napokig halogatnák a döntést, segítségükre lehet webáruházunk szállítási idõpont szûrõje.

Keresés