Kérdése van? Várjuk levelét ügyfélszolgálatunkon Kérdése van? Várjuk levelét ügyfélszolgálatunkon!
Kerti játék Gyermek jármû Lányka játék Fiús játék Babavilág Kreatív játékok
Belépés Regisztráció

Dobd ki a gyermeked kismotorját, ha....

Nagy ívben kormányozható a gyermeked kismotorja? AKKOR DOBD KI!

A kisgyermekeknek gyártott motorok használatakor a leggyakrabban előforduló balesetek fog, áll, ajak, szájüregi sérülésekkel járnak, melyek akár maradandó esztétikai károsodáshoz is vezetnek, azon túl, hogy indokolatlanul testi fájdalmat okoznak egy pici gyereknek.A motorral játszó gyermek a motorozás során bármikor kerülhet lejtősebb terepre vagy önmaga is képes lehet relatíve nagyobb sebességre felgyorsítani a motort. 

Amennyiben a motor egy vékonyka kerekű, ráadásul kormányzásában nem korlátozott járgány, egy hirtelen a kerekek útjába kerülő kavics darab vagy egy aszfalt hiba is képes a kereket az egyenes irányból eltéríteni. 
A kisgyermek még nem lesz képes arra, hogy egyenesben tartsa ilyenkor a kormányt és a motort. A kormánnyal együtt kiforduló kerék hirtelen akár keresztbe is fordulhat a motor test előtt, ami így hirtelen megállásra készteti a kis járgányt.
Általános iskolás korunkban tanultunk a tehetetlenség törvényéről. Sajnos ez a hatás a gyermek kis testére is hat. Ha a motor hirtelen megáll (befékeződik a keresztbe fordult kerék miatt), a gyermek kis teste "tovább száguld", átzuhan a motoron, arccal előre a földre.
Ezért fordul elő olyan gyakran baleset a motorozó gyerkőcök esetében.

DE NEM KELLENE ENNEK ÍGY LENNI!

  • A motorok kormányozhatóságának korlátozásával biztosítható, hogy a kormány csak egy biztonságos mértékben forduljon el és semmi esetre se tudjon kb. 25-30 fokos szögnél tovább fordulni.
  • Ráadásul ha még a motor nem is egy vékony kerekű, hanem stabil, széles kerekei is vannak, akkor egy ilyen biztonságos motorral ha a gyermek felgyorsul és útjába kerül egy úthiba, a nagy kerék vagy átmegy rajta vagy valamely irányba enyhén elkanyarodik.
  • A széles kerekek miatt azonban az elfordulás mértéke még egyensúly vesztéshez sem vezet.
  • A balesetek így teljes mértékben megelőzhetők. 

Válaszd a balesetmentes nyugalmat, cseréld biztonságosabbra gyermeked motorját most! Válassz alábbi lábbal hajtós gyermek motor kínálatunkból:

Eldöntötted, hogy kismotort szeretnél vásárolni de bizonytalan vagy a méretválasztást illetően? Kattints és segítünk a  megfelelő méret kiválasztásában!

Cikkben előforduló termékek

Keresés